Zara XL in Zwolle: opening, lokatie en winkeltijden

In 2017 moet het zover zijn: Zwolle krijgt haar eigen Zara vestiging. De winkel zal zich vestigen aan de Diezerstraat in een voormalig bibilotheekpand. In 2014 is daar een akkoord over bereikt tussen het bedrijf en de gemeente. Het zal ook nog eens een zogenaamde XL vestiging worden, dus een extra grote winkel. Daarmee is dit de vierde XL-winkel en de enige in het noorden. Hier lees je alles over deze vestiging, inclusief adres, openingstijden en assortiment.

De lokatie van Zara in Zwolle

Zara Zwolle komt dus aan de Diezerstraat. De bibliotheek die daar nu nog zit, moet dus worden verplaatst. Niet iedereen is daar even blij mee. Sommigen hadden op een grotere en bekendere naam in Zwolle gehoopt. Denk daarbij aan namen als de Bijenkorf, Marks & Spencer of Primark. Anderen hadden liever de bibliotheek op deze centrale plek en in het authentiek pand gehouden. De winkel zal maar liefst 4000 vierkante meter beslaan.

Contact informatie

Hier alle gegevens van Zara Zwolle op een rij:
Adres: Diezerstraat 80
Telefoon: Nog niet bekend
Parkeren: Diverse parkeergarages in het centrum.

De openingstijden van Zara Zwolle

Op dit moment is deze vestiging nog niet geopend. De officiƫle openingstijden kunnen we dus nog niet geven. Zodra ze bekend zijn, zullen ze hier vermeld worden.

Wat kun je er allemaal kopen?

Aangezien we in Zwolle over een XL-vestiging spreken, kan je het gehele assortiment van het Zara-merk hier verwachten. In de eerste plaats natuurlijk vrouwenmoden, herenmode, kinderkleding en babykleren. Maar denk ook aan schoenen, tassen en allerlei andere accessoires. En daarbij vind je in deze vestiging ook nog de afdeling met woonaccessoires. Je bent er dus niet zomaar uitgekeken.

De bibliotheek verbouwd

De lange tijd die het kost, voordat Zara haar deuren in Zwolle kan openen, komt onder andere door de grote verbouwing die nodig is. Een bibliotheek in een eeuwenoud gebouw is natuurlijk heel wat anders dan een moderne modewinkel in de eenentwintigste eeuw. De plannen voor de verbouwing hebben het nodige stof doen opwaaien. Volgens sommigen past het plan niet bij het oude klassieke karakter van de Zwolse binnenstad.