Primark uitverkoop: wanneer zijn de aanbiedingen?


Primark is een nieuw fenomeen in Nederland: Grote modewinkels, met een indrukwekkend assortiment. Alle kleding uit het assortiment is exclusief bij Primark verkrijgbaar. Daarbij worden de algemeen modetrends goed gevolgd, zodat de kleding modieus en trendy genoemd kan worden. Combineer dat met aantrekkelijke prijzen en je hebt duidelijk een succesformule te pakken. Maar wanneer is er uitverkoop bij de Primark en kan er nog goedkoper kleding gehaald worden?Doordat Primark het gehele assortiment standaard al voor concurrerende prijzen aanbied wordt er geen grootschalige uitverkoop gehouden. Dat geldt zowel in de zomer als in de winterperiode.

Dat wil niet zeggen dat er nooit iets in de aanbieding is. Gedurende het gehele jaar kunnen er bepaalde gedeeltes van het aanbod in de aanbieding gaan. Maar bewust wachten met de aanschaf van de ene jurkje of dat leuke truitje tot het goedkoop weg gaat is niet aan te raden. Er is een behoorlijke kans dat het nooit in de uitverkoop gaat. Of pas wanneer er nog maar een kleine voorraad over is, of in moeilijk te verkopen kleuren.

Wanneer is de uitverkoop in Nederland?

In Nederland worden door veel winkels eenmaal een zomer-uitverkoop en eenmaal een winter-uitverkoop gehouden. De zomer-uitverkoop is meestal in juni en juli. De winter-uitverkoop vind op zijn beurt veelal plaats in de maanden december en januari. Deze data zijn niet wettig geregeld en worden dus niet altijd absoluut gevolgd. Helaas doet de Primark helemaal niet mee aan het fenomeen uitverkoop.

Uitverkoop of ‘koopjes’ in België?

Anders dan in Nederland zijn de toegestane data voor de uitverkoop wel bij de wet geregeld. Dit wordt in België ‘koopjes’ of ‘solden’ genoemd. Voor de zomerperiode geldt dat de uitverkoop begint op 1 juli en doorloopt tot en met 31 juli. In de winter geld een uitverkoop periode die loopt van 3 januari tot en met 31 januari. Ook in België doe Primark niet aan een grootschalige uitverkoop in de daarvoor bedoelde periodes.

Primark: de mode superstore

De Primark is een van oorsprong Ierse modeketen. De winkelketen is opgericht in 1969 in Dublin. Sinds 2006 is de Primark overgewaaid vanuit Ierladn en Groot Brittanie naar het Europese vasteland. De keten heeft ondertussen al meer dan 230 winkels geopend. Onder andere in Ierland, Duitsland, Spanje en Portugal.

Primark in Nederland

In de afgelopen jaren zijn er ook verscheidene vestigingen in Nederland en België geopend. En met groot succes. Er komt veel winkelend publiek af op deze mode superstores. De Nederlandse vestigingen zijn de vinden in Almere, Eindhoven, Hoofddorp, Nijmegen, Rotterdam, Zaandam en Zoetermeer. Maar er staan nog meer winkels op de planning. Onder andere in Amsterdam, Den Haag en Enschede.

Primark in België

In België staat de enige Primark vestiging in Luik. Er staan nog meer winkels gepland. Onder andere in Gent en Brussel.

Gerelateerd:

primark uitverkoop

Andere links: