Primark Nijmegen: het eerste bezoek aan deze superstore


Laatst ben ik voor het eerst bij de Primark Nijmegen geweest. En dat was ook meteen de eerste Primark die ik van binnen gezien heb. Na alle ophef over deze winkelketen wilde ik ook wel eens zien, wat de Primark nu zo bijzonder maakt. Dus gingen een vriendin en ik op een zaterdag naar de Primark Nijmegen. Geparkeerd in de parkeergarage Molenpoort, zodat we nog maar een klein stukje hoefden te lopen. Al snel hadden we de hoofdingang gevonden en stapten we naar binnen.

Primark Nijmegen is groot

Nou, groot is het zeker. Ik weet dat er nog grotere vestigingen zijn, maar ik vond het in Nijmegen al indrukwekkend. Het is dan ook een hele uitdaging om alles wat interessant is te bekijken. Op de begane grond en de eerste verdieping kun je al shoppende vrouw je hart ophalen. De eerste indruk is wat overweldigend, moet ik zeggen. Zoveel kleding, zoveel keuze. En zoveel mensen.

Een drukte van belang

En dat is dan ook wel een nadeel, al die mensen. Is natuurlijk niet zo vreemd met zo’n populaire winkel. Maar je moet er wel tegen kunnen. Ik was er op zaterdagmiddag, waarschijnlijk een te druk moment. Ik heb me een aantal momenten gestoord aan andere mensen, en moest zo nu en dan wel even tot tien tellen. Vooral vervelend op momenten dat anderen dat blijkbaar niet op kunnen brengen. Nou ja, wil je lekker rustig winkelen, dan raad ik aan om overdag op en doordeweekse dag te gaan. Tenzij je zo iemand bent die van die drukte houd 😉 En ook bij de kassa’s moet je dan weer even geduld opbrengen.

Een nadeel van teveel drukte is het moeten wachten bij de paskamers. Wij hebben dus ook een paar keer in de winkel de kleding gepast. Dat deden we toch liever dan maar in de rij staan wachten. Hangt natuurlijk wel af van welke soort kleding je wilt gaan passen. Het is een goed idee om bij een bezoekje hier al rekening mee te houden, bij het kiezen van je kleding thuis. Een paar extra paskamers in Primark Nijmegen zou geen overbodige luxe zijn.

Handige Primark tassen

Wat ik erg handig vind, zijn de grote tassen die je bij de ingang vindt. Die mag je juist mee de winkel innemen. In deze tassen kun je dan de kleding stoppen die je uitgezocht hebt. Hoe je niet steeds met alle losse kleding te slepen. Erg praktisch, moet ik zeggen.

De prijzen van de kleding lopen weleens wat uiteen, was mijn idee. Primark heeft de reputatie erg goedkoop te zijn. De prijzen waren ook niet erg hoog, maar zo enorm goedkoop is de kleding ook weer niet. Ik had soms het gevoel dat ik vergelijkbare of zelfs beter kleding bij andere bekende winkels kan kopen. Vooral bij een uitverkoop. Wel kritisch blijven dus en niet in een roes van alles kopen en er thuis spijt van krijgen. Die enorme winkeltas hoeft niet beslist vol!

Dat neemt niet weg dat er veel, heel veel leuke kleding te vinden is. Veel leuke en trendy ontwerpen en voor ieder wat wils. Ook leuk dat er een speciale lijn is voor de wat forsere vrouwen. Dat zie je toch niet zo vaak. En ook daar hangt best leuke kleding tussen. Ik kan gerust zeggen dat ik onder de indruk ben van het aanbod en je een leuke en behoorlijk complete garderobe kunt maken met Primark kleding.

Eerst passen, dan in de tassen

Mijn vriendin kwam er helaas te laat achter dat niet ieder exemplaar exacte dezelfde maatvoering heeft. Zo heeft ze twee dezelfde shirts met verschillende kleuren gekocht en er maar eentje gepast. Ze had er eentje gepast en pas later bedacht dat ze ook een zwarte wilde. Ze wilde er niet meer weer voor in de rij bij de paskamers staan en dacht dat het eigenlijk ook niet nodig was. Helaas, want het zwarte topje valt toch wat groter uit. Dit terwijl de maat hetzelfde zou moeten zijn. Alle kleding aanpassen is dus het advies, om teleurstelling te voorkomen.

Heren en kinderen naar de kelder in Primark Nijmegen

Op de laagste verdieping, de kelder, zijn we niet geweest. Hier vind je in ieder geval de herenmode en kindermode. In beide waren we nu niet geïnteresseerd. Eigenlijk hadden we er niet genoeg tijd meer voor, dus we komen zeker nog eens terug.

Eerste ervaring was goed

Al met al toch een geslaagd dagje gehad bij Primark Nijmegen. We hebben allebei wat leuke nieuwe kleding kunnen vinden. En het was erg leuk om eens het fenomeen Primark te beleven. De volgende keer pikken we een beter moment. Maar dat is vooral handig wanneer je voor het eerst gaat en je zoveel mogelijk op je gemak wilt bekijken.

Petra

Gerelateerd:

Andere links: