Media Markt BTW weg ermee actie in 2015


Tijdens de BTW Weg ermee actie van Media Markt kun je bijna alle elektronica producten met een aanzienlijke korting kopen. Een korting van maar liefst 21%! Helaas wordt de actie niet van tevoren aangekondigd. Het is dus altijd weer afwachten wanneer mediamarkt de volgende actie precies plaats zal laten vinden. Maar dat wil nog niet zeggen dat we geen idee hebben, natuurlijk!

Datum niet aangekondigd

De ‘BTW – weg ermee’ actie is normaal gesproken actief gedurende een weekend. Daarom is de actie meestal in een weekend met een koopzondag. De actie geldt in alle vestigingen van Media Markt. Je kunt dus helaas niet op een willekeurig moment op zoek naar een Mediamarkt vestiging die toevallig het komend weekend een BTW-actie heeft. De Media Markt kondigt een volgende BTW actie altijd slechts enkele dagen van tevoren aan. Dit is ook begrijpelijk. Is het al ver voor de tijd bekend, dan zullen veel mensen wachten met de aanschaf van spullen, tot de actie begint. Daarmee zou het mediaconcern natuurlijk in eigen vingers snijden.

Gelukkig kun je toch iets zeggen over de volgende BTW actie. Dit komt doordat de actie nu al enige jaren wordt gehouden. Daardoor zie je toch bepaalde patronen en laat het moment van de volgende BTW-actie zich enigszins voorspellen. Dit is natuurlijk geen garantie, maar door de behoorlijke kortingen is het wellicht de moeite waard om de vermoedelijke datum even af te wachten, voordat je die nieuwe tv bij Mediamarkt haalt.

MediaMarktBanner

Wanneer is de BTW actie in 2015?

Kijk je naar de voorgaande jaren, dan is het aannemelijk dat de BTW actie in januari zal plaatsvinden. Dat is niet erg exact, maar toch ook wel weer zo’n korte periode, dat je die kunt afwachten. Na al het geweld van de feestdagen en de aankopen die daarmee gepaard gaan, is januari normaal gesproken niet de maand waar de consument de winkeldeur platloopt. Juist door dan zo’n actie te doen, trekt Media Markt toch weer de nodige klanten naar de winkel.

Bij Media Markt zijn ze echter ook wel weer zo slim, dat ze rekening houden met het besteedbare inkomen van de consument. Daarom zal de actie vaak aan het eind van de maand plaats vinden. iedereen heeft dan immers het salaris weer op de rekening bijgeschreven gekregen. En mogelijk met een salarisverhoging, dus iets meer dan gewoonlijk. En mogelijk is er ook nog sprake van een eindejaarsbonus die in januari uitgekeerd wordt. Het lijkt daarom logisch dat de actie pas in het laatste weekend van januari/ begin februari zal gehouden worden.

En in de rest van het jaar?

Media Markt GroningenHet kan maar zo zijn dat er nog een tweede ‘BTW – weg ermee!’ actie zal plaatsvinden. Die voorspellen is lastiger, maar toch gelden bovenstaande overwegingen ook daarvoor. Zo zal het waarschijnlijk aan het einde van een maand zijn in verband met het uitbetaling van salaris. Uiteraard zal dit moment niet heel dicht op de eerste actie liggen. Denk dus al snel aan juni / juli / augustus / september. In de voorgaande jaren is de actie ook wel in september geweest. De vakanties zijn dan weer voorbij, de feestdagen nog ver weg. En daarmee ook een voor de hand liggend moment voor deze actie.

Niet alles gaat in de aanbieding

>Weet dat niet het gehele assortiment in de aanbieding zal gaan. Bij Mediamarkt kun je van alles kopen, maar dat valt niet allemaal onder deze actie. De BTW-actie is specifiek bedoeld voor de elektronica. Dus televisies, blu-ray spelers, dvd-speler, audio apparatuur, tablets, computers en dergelijke. Let wel goed op, want in sommige gevallen doen bepaalde merken niet mee. Dit komt omdat de actie weliswaar MediaMarkt specifiek is, maar de korting wordt in de praktijk ook vaak gedeeld met de fabrikant van de apparatuur. Zo kan het goed zijn dat de Apple producten niet aan de actie zullen deelnemen.

Ook accessoires en andere bijzaken doen meestal niet mee. Daar zit ook weer een deel van de gedachtegang. De consument heeft het gevoel dat hij/zij een goede deal gesloten heeft en dus vele euro’s bespaard. Des te groter is dan de verleiding om er nog even een of ander accessoire of andere zaken bij te kopen. Hier pakt Media Markt dan natuurlijk weer het nodige voordeel mee.

Eigenlijk geen 21% korting

De actie is dat er geen BTW betaald hoeft te worden. En die BTW bedraagt 21%. Maar de korting die je krijgt is in werkelijkheid lager. Voor een product waarvan de prijs zonder BTW 100 euro is, betaal je met BTW 121 euro. Echter betaal je nu gewoon 100 euro, omdat de BTW eraf is. Dat is 21 euro korting op 121 euro. Dit is geen korting van 21%, maar een dikke 17% (17,3554%, om exact te zijn). Natuurlijk nog steeds een fikse korting en zonder meer de moeite waard. Maar dus geen 21%, wat veel mensen wel denken.